Nieuws

School in Gambia

School in Gambia

Een nieuw gebouwde bibliotheek van een school in Gambia krijgt dankzij basisschool Het Bolwerk en de stichting “Onderwijs in Gambia” gebruikt maar in prima staat kleutermeubilair.
Weer een mooie actie van een paar Rotarians en connecties!

Hulp in Corona-tijd (2)

Hulp in Corona-tijd (2)

“Sinterklaas in vermomming”:
2 gebruikte laptops organiseerde een lid van onze club voor een ander die hiermee 2 kinderen op haar school mee kon laten doen met het thuis-onderwijs. Super! Ook op kleine schaal maken we het verschil.

Hulp in Corona-tijd (1)

Hulp in Corona-tijd (1)

Ruim 900 kg. aardappelen doneerde Piet de Graaf, akkerbouwer in Woubrugge en lid van onze Rotary...

End Polio Now

End Polio Now

NOG EEN KLEIN ZETJE
Zo’n 30 jaar geleden kwam polio, kinderverlamming, in meer dan 125 landen voor en werden per jaar 350 000 nieuwe gevallen gemeld. Miljoenen kinderen werden gevaccineerd en nu is polio teruggedrongen tot vier gebieden: India, Pakistan, Afghanistan en Nigeria. Jaarlijks zijn er ‘nog maar’ 1600 kinderen die polio krijgen. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat! Na 35 jaar van hard werken staan Rotary en haar partners op de rand van het definitief uitroeien van de verschrikkelijke ziekte polio. Maar een klein zetje is nog nodig om kinderverlamming voor eens en altijd uit te bannen.

VACCINATIEPROGRAMMA
Rotary International heeft in 1985 het initiatief genomen tot het Polioplus-project, later ondersteund door de Wereld Gezondsheidsorganisatie (WHO) en Unicef. De grote financiële impuls kwam van Bill en Melinda Gates. Zij zagen het belang van het uitroeien van polio, hadden vertrouwen in Rotary en schoten te hulp. Van de Gates Foundation kwam een geweldige financiële impuls van maar liefst 355 miljoen dollar. Rotary heeft toegezegd deze gift aan te vullen met 200 miljoen dollar. In totaal is dus 555 miljoen dollar beschikbaar om intensieve en doorlopende vaccinatiecampagnes te houden om polio beheersbaar te maken en nieuwe uitbraken van deze zeer besmettelijke ziekte tot een minimum te beperken. Rotary organiseert wereldwijd fundraise-acties om de 200 miljoen dollar bij elkaar te krijgen.

THE BOTTOM LINE
Zolang polio zelfs maar één kind bedreigt ergens op deze wereld, zijn alle kinderen over de hele wereld in gevaar, waar ze ook leven.

POSTZEGELS EN TULPENBOLLEN
Ook de Nederlandse Rotaryclubs werken mee aan die moeilijke ‘last mile to go’ en daarom zijn in Nederland postzegels uitgebracht die de laatste fondsen moeten binnenhalen om polio de wereld uit te krijgen. Ook zijn tulpenbollen. te koop

https://www.endpolionowtulp.nl/nl

3Octobary

3Octobary

Donderdag 3 oktober werden senioren weer getrakteerd op een feestelijk Leids Ontzet.