Shelterbox

Een van de initatieven van Rotary International is Shelterbox.

ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie, opgericht door Rotary clubs in Wales (UK),  die noodhulp en noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. Wij wachten niet af, wij komen direct in actie.

ShelterBox wil de getroffen mensen een (tijdelijk) thuis en aanvullende middelen geven, zodat zij snel hun leven weer kunnen oppakken. In 2018 werden 210.000 mensen op deze manier geholpen.

Daarvoor zijn er de Shelterboxen en Shelterkits.

De stevige, groene Shelterboxen bevatten een speciaal ontworpen gezinstent, kooksets, waterzuiveringssets, lampen op zonne-energie, warme dekens &- kleding en speelgoed voor kinderen. In de Shelterkits zitten hulpmiddelen en gereedschappen om een huis te repareren of te (her)bouwen.

Rotary Leiderdorp doneert jaarlijks één box en kan via de website volgen waar de box is ingezet. Ook houden we inzamelingsacties in winkelcentrum “de Winkelhof” in Leiderdorp voor meer boxen.